Menú

II Edició de Mislata, Art al Carrer

mac 2 resize

El festival MAC – Mislata, art al carrer té com a objecte l’estímul i difusió  de les arts de carrer a Mislata partint, com a base, del teatre .

Es complementa amb tota una sèrie de propostes associades que reforcen la tradició teatral de Mislata i recolzen les variades iniciatives locals que en matèria d’arts escèniques mamprenen en el municipi companyies, associacions o col·lectius locals de caràcter estable a nivell  formatiu, de producció d’espectacles o d’oci i temps lliure. Activitats orientades a l’aprenentatge de tècniques, recursos i disciplines pròpies del teatre, tertúlies-col·loqui entre professionals i alumnes d’arts escèniques i intercanvis i mostres pedagogico-artístiques reforcen i donen coherència a este projecte en el que el teatre s’uneix a altres disciplines culturals i artístiques com l’art urbà-grafit, la música i l’art públic. En totes elles l’espai urbà constituïx la base per a la divulgació artística.

L’activitat principal del MAC es vertebra entorn d’un ampli programa d’espectacles d’arts escèniques que mostren diferents disciplines reflectixen les tendències creatives que es desenvolupen en diferents territoris de la geografia espanyola i l’espai escènic de les quals és l’espai públic.

Després de l’èxit de la primera edició, l’Ajuntament de Mislata torna a organitzar el festival “MAC, Mislata art al carrer” amb un programa d’espectacles i activitats complementàries per a la setmana que va del 26 de maig a l’1 de juny. Per segón any, el teatre de carrer ocuparà Mislata.

Enguany el MAC té un fil conductor entorn al circ. I és que, en els inicis del segle XX el circ va estar molt arrelat al municipi. El clima i la ubicació estratègica de Mislata van contribuir que s’establiren  un considerable nombre de famílies d’artistes de circ, fins al punt donar origen a una colònia coneguda popularment com a “la ciutat circense”, per les peculiars característiques de les seues vivendes unifamiliars, concebudes a mode de “hotelets” o xalets. A més els amplis espais per construir que oferia la localitat constituïren llocs idonis per a l’assaig dels números acrobàtics dels artistes o per a la reparació de barracons, carpes i caravanes. Fins a 28 sagues diferents de professionals que practicaven disciplines del circ com ara acròbates, malabaristes, clowns, trapezistes, domadors, equilibristes, barristes, antipodistes, forçuts, il•lusionistes, caps de pista… s’instal•laren a Mislata. Esta singularitat va fer que fins a la post-guerra immediata, en l’argot circense es fera referència al Mislata com la “Sarasota d’Espanya”. Famílies amb reputada trajectòria professional com ara els Sánchez, els Lecusson, els Romero, els Cámara, els Cortés, els Navarro, els Riquelme, els Papadopoulos, els Piloña, els Nava, els Cuéllar, els Segura, els Arriola, els Díaz, els Alexis, els Domini (propietaris del Zoo Circus) o els Marialex (propietaris del circ Kron) s’integraren en la vida quotidiana de Mislata i encara hui molts dels seus descendents continuen residint al municipi.

D’esta històrica tradició del circ a la nostra localitat parla el llibre “Mislata, cuna de grandes artistas” del cronista Luis Mañas Borrás, que fou editat en 2007 per l’Ajuntament en homenatge als artistes circens vinculats a Mislata.

En esta segona edició tindrem a companyies de, gairebé, tot Espanya i, és clar, del panorama valencià i també local. El MAC complementa el seu programa amb una àmplia oferta de tallers i cursos adreçats fonamentalment a públic juvenil interessat en iniciar-se o aprofundir en disciplines relacionades amb el circ i les arts escèniques.

PROGRAMACIÓ

DIVENDRES 30 DE MAIG

19 h. Espectacle inaugural: Tiritirantes (Castella Lleó) presenta Retratarte. Itinerant.

Lloc: carrers del centre del municipi. Eixida des d’Av Gregori Gea.

20 h. Pessic de Circ (Catalunya) presenta Sidecar.

Lloc: Plaça de la Constitució.

23 h. Arritmados (Catalunya) presenta Menás a truá… amb orgull i dignitat.

Lloc: Av Gregori Gea.

DISSABTE 31 DE MAIG

12.30 h. Cia. Circteani (Aragó) presenta CircoAmbulante.

Lloc: Plaça de la Constitució. Eixida des de la Plaça Juan XXIII.

17.30 h. Els cafés del Mac.

Lloc: Centre Jove del Mercat.

18.30 h. Batucada Batuclown a càrrec de Baraka Circ (Comunitat Valenciana)

Lloc: Carrers del municipi. Eixida des del Centre Jove del Mercat.

19.30 h Circ Bover (Illes Balears) presenta Transhumants.

Lloc: Amfiteatre C/ Felipe Bellver,

23 h. Ganso & Cia (País Basc) presenta Walkman (País Basc) presenta

Lloc: Plaça de la Constitució.

DIUMENGE 1 DE JUNY

12 h. Baraka Circ (Comunitat   Valenciana) presenta Batuclown.

Lloc: Plaça Príncep d’Astúries.

13 h. Companyia Barré (Andalusia) presenta Juan palomo ya está aquí.

Lloc: Avinguda Gregorio Gea.

18 h. Escuela de Circo Carampa (Comunitat de Madrid) presenta Work ‘in’ progress

Lloc: Amfiteatre C/ Felipe Bellver,

20 h. Espectacle de Clausura: Dinàmic (Comunitat Valenciana) presenta Lunáticos.

Lloc: Plaça de la Constitució.

Per a més informació, visita la seua pàgina web.

Responder

Enviar